Toamna Orădeană | Artişti italieni au dansat pe picioroange în Piaţa Unirii

Data actualizării: Data publicării:
dans picioroange3

În timp ce unii se calcă pe picioare într-o sală de dans, există și oameni care pot fi grațioși chiar și la înălțime. Au dovedit-o actorii Teatrului Tascabile din Bergamo, care sâmbătă le-au oferit orădenilor prezenți în Piața Unirii un adevărat spectacol de vals pe picioroange. Ținutele de gală și echilibristica au stârnit ropote de aplauze din partea publicului.

dans picioroange

Timp de 45 de minute, sute de orădeni nu au ținut cont de frigul de afară și au urmărit cu sufletul la gură spectacolul pus în scenă de actorii teatrului Tascabile din Bergamo. Inițial, pe pavajul din Piața Unirii au descins trei animatori care aveau rolul de a detensiona atmosfera.

Apoi, sub privirile curioase ale spectatorilor, cei opt dansatori profeșioniști și-au făcut apariția în centrul orașului. Îmbrăcați în costume speciale și echipați cu picioroange, artiștii au efectuat mai întâi câteva mișcări specifice artei teatrale. Au format apoi patru perechi și au început să danseze în ritm de vals.

dans picioroange3

Cei mai încântați au fost copiii. "Eu cred că este foarte greu să dansezi așa ceva și cred că au făcut un mare efort să învețe."

"Pare ușor, dar cred că în spatele a ceea ce am văzut se află multă muncă."

Reprezentanții teatrului Tascabile din Bergamo se află pentru prima dată în România. Trupa a luat ființă în 1994 și în tot acest timp a efectuat mai multe spectacole în Statele Unite, China și Koreea.

"E nevoie de foarte multă muncă, de foarte multe antrenamente pe picioroange; sigur că și de dans pentru că trebuie să fim foarte bine puși la punct cu mișcările de vals, e nevoie și de mult echilibru, de acrobație pe aceste picioroange", spune Caterina Scotti, actriță a Teatrului Tascabile di Bergamo.

dans picioroange1 dans picioroange2

"Nu a fost nici greu, nici ușor să îi aducem. Am avut nevoie doar de ingrediente și mă refer la atmosferă, la piață, la tot ce vedem în jurul nostru. Pentru noi este un lucru inedit și cred că a dat puțină culoare evenimentului și este un plus pentru Toamna Orădeană", explică Mihai Jurca, organizator Toamna Orădeană.

Sâmbătă și duminică orădenii au avut parte de concerte susținute de Carla's Dreams și Holograf.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri