Traficul auto, închis în centrul Oradei. Interdicţia se aplică în fiecare weekend

Data actualizării: Data publicării:
Piata-Unirii-0
Foto: infooradea.ro

Începând de mâine, 24 iunie, circulaţia vehiculelor este interzisă în Piaţa Unirii din Oradea în fiecare weekend, de sâmbătă dimineaţa, până duminică seara. Măsura a fost luată de administraţia locală care intenţionează ca în viitor să restricţioneze complet traficul auto în zona centrală.

Piata-Unirii-0
Foto: infooradea.ro

Eliminarea totală a circulaţiei vehiculelor în Piaţa Unirii se va face treptat, spun edilii. În acest scop vor fi create rute alternative şi noi parcări în zona centrală.

Într-o primă etapă, în fiecare sfârșit de săptămână, de sâmbăta, de la ora 10, până duminica, la ora 22, în centrul municipiului va fi permisă doar circulaţia taximetrelor şi autobuzelor.

Apoi, după terminarea lucrărilor şi darea în folosinţă a parcării subterane de pe Strada Independenţei, circulaţia spre centru va fi complet închisă, anunţă autorităţile.

”Luăm această măsură pentru a crea un acces cât mai facil pietonilor în Piața Unirii, pentru a crea un mediu cât mai prietenos cu pietonii, mai ales că în ultima perioadă tot mai mulți turiști vin în zona centrală. Pe viitor, când se va finaliza parcarea subterană de pe Strada Independenței și Podul Centenarului, pentru ca șoferii să poată circula și parca în condiții bune, circulația în Piața Unirii se va închide total”, a transmis viceprimarul de Oradea Florin Birta.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri