Trei biserici orădene, reabilitate şi introduse în circuitul turistic

Data publicării:
biserica cu luna

Autorităţile orădene vor folosi o parte din bani pentru refacerea faţadei Bisericii Romano-Catolice din Cetate. Vor fi consolidate planşeele de lemn şi scările turnului, iar spaţiul interior va fi pavat cu plăci de piatră, similipiatră sau gresie. Lăcaşul va beneficia de refacerea zugrăvelii tuturor faţadelor şi pereţilor interiori şi de realizarea unei reţele electrice de iluminat exterior arhitectural al turnului.

"În ceea ce privește Biserica cu Lună, aici se va realiza un drenaj subteran perimetral al bisericii, realizarea unui mobilier cu pereți din sticlă care va proteja mecanismul orologiului și va permite și vizualizarea mecanismului, schimbarea vitraliilor actuale cu vitralii noi, amenajarea în corpul B a unui muzeu în memoria episcopului Roman Ciorogariu", spun reprezentanţii Primăriei. 

Reabilitarea Bisericii Reformate de pe Strada Primăriei va consta, printre altele, în consolidarea fundaţiilor colţului nord-vestic al clădirii, în renovarea faţadelor şi refacerea tâmplăriei ferestrelor şi uşilor. 

Lucrările se vor desfășura în paralel la toate cele trei biserici.

Vor fi tipărite ghiduri turistice în limba română, maghiară şi engleză, care vor fi puse la dispoziția bisericilor pentru a fi împărțite turiștilor. În plus, vor fi realizate un ghid turistic virtual audio și un site web.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri