Triatlonul familiilor la Vadu Crişului

Data publicării:
triatlon Oradea Crisul Repede

Turiştii care îşi petrec vacanţa în Bihor au avut posibilitatea să participe la o întrecere organizată duminică într-unul dintre cele mai frumoase locuri din judeţ. La Vadu Crișului, ei s-au întrecut în toate cele trei ramuri sportive incluse în program: rafting, tir cu arcul şi tenis de masă. La triatlon au luat parte turiști din ţară și din Ungaria.

Concursul cronometrat cu barca, pe o lungime de 700 de metri, a fost cel mai de temut, dar... şi cel mai plăcut, spune familia Mocanu. În căutare de adrenalină, cei doi soţi și fiica lor de doar 6 ani au venit special din Târgovişte pentru acest triatlon.

Senzaţional! A fost pentru prima oară când l-am făcut. Iniţial am zis că eu nu şi cu pitica. Soţul meu m-a convins şi chiar îmi place”, recunoaşte Liliana Drugău, concurentă.

Chiar dacă sunt vreo 500 şi ceva de kilometri până aici la dumneavoastră am zis că trebuie să vedem. A fost plin de adrenalină zilele astea, astăzi puţin mai... a fost apa mai mică. dar ieri a fost excelent”, completează Laurenţiu Mocanu, concurent.

Apele nu au fost atât de repezi ca de obicei, iar asta a făcut ca proba de rafting să nu fie tocmai simplă.

Conducem ambarcaţiuni de două persoane care merg fără hid, deci concurenţii trebuie să se sincronizeze şi să lucreze în echipă. Nu am făcut un instructaj foarte amplu, special pentru a-i pune în dificultate”, a explicat Adrian Iuhas, administratorul unei firme de sporturi extreme.

Copiii şi părinţii au fost coechipieri şi la celelalte două probe cuprinse în triatlonul de la Vadu Crişului. Cu arcul în mână ei au aruncat săgeţi de la o distanţă de 10 metri, iar apoi s-au întrecut la tenis de masă.

Ping pong-ul este cel mai interesant, deoarece eu sunt antrenor de tenis de masă şi aici voi avea rezultate bune. Bineînţeles, foarte captivant a fost şi raftingul, dar şi tirul cu arcul. Sunt foarte curios de rezultatele finale pe care le voi obţine.

(Am făcut această întrecere) Pentru o colaborare mai bună între cluburile sportive, pentru a pune oamenii să îi îndemnăm la mişcare, să ne simţim bine”, spune Claudia Varady Kraicsi, organizator.

La triatlon au participat 20 de persoane, dintre care 7 familii.

Reporter: Diana Grad

Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri