Tribunalul a decis: încă 30 de zile în arest la domiciliu pentru medicii şi asistentele Serviciului de Expertiză Medicală Bihor

Data publicării:
adusi la Tribunal2

Ancheta în cazul celor zece medici şi asistente acuzaţi că luau mită a fost preluată de procurorii DNA Oradea, care au cerut prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu. Cererea a fost acceptată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, iar decizia nu a fost contestată de avocaţii cadrelor medicale.

Răzvan Doseanu, avocatul apărării: "Suntem de acord cu prelungirea acestei măsuri tocmai prin prisma faptului de a arăta că dorim să lămurim starea de fapt şi suntem de acord ca ancheta să se desfăşoare fără absolut nici un fel de suspiciune privind influenţarea în vreun fel a audierilor care urmează şi a actelor de urmărire penală."

Rămas fără angajaţi, la Serviciul de Expertiză Medicală Bihor vin zilnic peste o sută de persoane. Pentru a reduce cozile, conducerea Casei de Pensii a cerut cadre medicale de la instituţiile similare din judeţele învecinate, însă a fost refuzată. Soluţia a venit din Marghita, de unde în fiecare săptămână un medic şi o asistentă vin să preia dosarele pacienţilor.

Conducerea Casei de Pensii Bihor a obţinut aprobarea de la şefii din Bucureşti pentru scoaterea la concurs a celor zece posturi rămase vacante. "Casa Naţională ne-a aprobat organizarea de concurs pentru aceste posturi pe o perioadă determinată, astfel încât noi să putem organiza acest concurs şi să angajăm medici şi asistente", a confirmat Carmen Polman, directorul executiv adjunct al instituţiei judeţene.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri