Turbină de avion la CET Oradea. Cea mai importantă piesă a noii centrale pe gaz a fost instalată azi

Data publicării:
turbina 2

Turbina de avion a fost adusă noaptea trecută din Ungaria şi, împreună cu generatorul, a costat peste 18 milioane de euro. Echipamentul este cel mai nou de pe piaţă, spun constructorii, şi a fost produs de cea mai mare companie de profil din lume.

"Cea mai importantă piesă a acestei centrale este de fapt un motor de avion care a fost produs în Statele Unite ale Americii şi a fost asamblat în Ungaria, iar astăzi a fost instalat în curtea societăţii Electrocentrale din Oradea", spune reporterul DIgi24 Oradea Florina Fofiu.

"Centrala este de fapt turbină pe gaze, arde gaz şi produce energie electrică şi agent termic", a explicat Cătălin Ifrim, manager de proiect.

Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din Primăria Oradea, a precizat că "turbina a venit cu câteva zile mai devreme faţă de cât era planificat, deci, practic, graficul de lucrări este respectat".

În zilele următoare în curtea Electrocentrale Oradea vor mai ajunge şi alte echipamente care compun noua centrală pe gaz. Noua centrală a CET Oradea şi echipamentele aferente costă peste 50 de milioane de euro. Banii au fost obţinuţi de administraţia locală din fonduri europene.

Reporter: Florina Fofiu
Operator: Cristian Rusu/ foto: Primăria Oradea
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri