Turiştii care vin în Băile Felix se pot plimba călare în jurul staţiunii

Data publicării:
relaxare calare 310816

Turiştii care îşi petrec vacanţa în Băile Felix sau în Oradea pot alege o inedită modalitate de relaxare: plimbările călare, în jurul staţiunii. Caii le sunt puşi la dispoziţie de o bază hipică aflată în apropiere de Felix, iar traseul se întinde pe o distanţă de opt kilometri, printre dealurile şi pădurile din zonă.

La doar şase kilometri de Oradea, la marginea staţiunii Bãile Felix, o bazã hipicã organizeazã drumeţii cãlare. Totul începe cu o scurtã instrucţie.

"Bogdan, o să ții piciorul, te rog, bine împins în scăriță, spatele drept. O să prinzi dârlogii la tine, unul în mâna stângâ, dreptul dincolo, cu degetul mic în față. Îndreptăm spatele , strângem cu pulpa căluțul, punem piciorul și în partea asta. Pe căluțul tău îl cheamă Flora."

Aşezaţi în șa și pregãtiți de drum, parcurgerea traseului de opt kilometri devine o plãcere pentru turişti.

"Pot vizita craterul de la Betfia, sunt puși direct în fața faptului împlinit, admirã peisajul și e un sport relaxant, un sport care te scoate din cotidian, fiind ora aia cu cãluțul nu mai poți sã te gândești la altceva decât acolo", spune Daniel Onița, instructor de echitație.

Pentru cei care vor sã repete experiența și sã învețe secretele acestui sport, baza hipicã organizeazã cursuri de echitație: " Pentru copii, majoritatea fete care vor să aprofundeze acest sport și să învețe, îi învățăm, până la nivelul de a face programul de dresaj."

Tariful pentru parcurgerea unui traseu de o orã este de 40 de lei și include vizitarea satului Haieu și a avenului Betfia. Dacã doriți sã fi iniţiaţi în echitație, puteți opta pentru un abonament de 300 de lei care include 12 ore de instructaj.

Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri