Turul Bihorului la ciclism. Cei mai bine clasaţi sportivi vor puncta pentru calificarea la JO de la Rio

Data publicării:
sport ciclism

Peste o săptămână, la Oradea se va da startul unei competiţii care va aduna la start 26 de echipe de la cluburi din Europa şi Asia.

Otto Salamon, organizatorul competiţiei: „Lucrăm cam de opt luni de zile la proiectul acesta. Foarte greu ne-a fost pentru că este prima ediţie după 30 de ani şi efectiv a trebuit să începem de la zero, fiindcă a fost uitat, a fost lăsat în paragină."

Echipe precum Androni Giocatolli sau Cycling Team Friuli se vor întrece pe drumurile din Bihor în speranţa obţinerii punctelor necesare pentru a prinde ultimele bilete pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro.

Sabin Andoniu, directorul tehnic al Turului Ciclist al Bihorului: „Nivelul evenimentului va fi ridicat foarte mult de aceste echipe, pentru că ele vin cu un nivel foarte bun de afară, ştiu cum să participe. Acolo este un alt stil de mers, în pluton şi în evenimente şi va creşte foarte mult acest lucru."

România speră la unul dintre cele cinci tricouri distinctive ale turului printr-o evoluţie excelentă a celui mai bun rutier român, Daniel Crista. Turul Bihorului va fi cea mai mare competiţie pe şosea din ţara noastră organizată în acest an.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri