Ultimele înscrieri în clasa pregătitoare. 82% din locurile disponibile în Bihor au fost deja ocupate

Data publicării:
inscrieri clasa 120315

Din cele peste 5700 de locuri disponibile în Bihor la clasa pregătitoare, doar 18% au mai rămas neocupate înainte cu o zi de finalizarea primei etape de înscrieri. Părinţii recunosc că s-au interesat din timp de şcolile unde îşi vor înscrie copiii.

"Să fie cât mai aproape de casă și, bineînțeles, renumele a contat." "Contează foarte mult ce spun și alți părinți."

La liceul "Don Orione" din Oradea locurile s-au ocupat în două ore de la startul înscrierilor. Unii părinţi mai depun cereri şi acum, în speranţa că vor prinde un loc.

"Nu avem posibilitatea de a ne extinde în momentul de față. Cereri sunt, prăinții își doresc să vină la liceul Don Orione, dar, din păcate, nu avem spațiu", explică Alexandru Stoica, directorul liceului Don Orione din Oradea.

Concurență mare este și la alte şcoli cum ar fi liceul "Onisifor Ghibu" sau școala "Dacia" din Oradea.

"Noi ne-am planificat 140 de elevi din cinci clase, dar am depăşit numărul înscrierilor cu 20 și mâine vorm cere suplimentarea cu încă 20 de locuri", susţine Ioan Pirtea, directorul liceului "Onisifor Ghibu".

"Ca în fiecare an, am depășit numărul de locuri pe care l-am avut în planul de școlarizare; de aceea ne gândim să cerem avizul Inspectoratului Școlar pentru a ne aproba funcținoare cu un număr mai mare de elevi în clasă", completează Florian Hava, directorul școlii Dacia.

În județ există şi școli unde nu s-au înregistrat mai mult de cinci cereri. "La limba română avem 3639, la limba maghiară 1030, la limba germană 49 și la limba slovacă, 9", a comunicat Nicolae Avram, inspectorul școlar general al IŞJ Bihor.

A doua etapă de înscrieri la clasa pregătitoare va avea loc în perioada 24 martie - 3 aprilie.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri