Un autobuz din Oradea, transformat în suport pentru o inedită expoziţie

Data publicării:
Poza de grup OTL desene tramvai
foto: OTL

Un autobuz a devenit spațiu numai bun pentru o expoziție cu desene ale copiilor. Este modul prin care societatea locală de transport din Oradea a marcat Ziua Internațională a Copilului. Pentru expoziție au fost alese cele mai frumoase desene, după ce zeci de copii din tot județul Bihor au participat la un concurs.

Poza de grup OTL desene tramvai
foto: OTL

18 desene au decorat unul din cele 60 de autobuze din dotarea societăţii Oradea Transport Local, după ce au fost selectate din zeci de lucrări ale elevilor. Unul dintre desene îi aparţine Corei Herdeleu, elevă în clasa a XI-a.

“De obicei, nu pornesc de la o idee prestabilită, mă las purtată de imaginație și, de obicei, ies. Tema a fost „Identitate și personaj” și mă gândeam că, nu știu, clovnul reprezintă ideea generală de o identitate”, a explicat adolescenta.

“Tema a fost „Viața străzii” și am desenat o stradă pe care am văzut-o când am fost în Spania: un câine care fugărește o pisică și niște oameni în cafenele”, spune Ruxandra Băltăcescu, elevă în clasa a VII-a.

Societatea de transport din Oradea a organizat o astfel de acţiune pentru prima dată în 2014, când un tramvai a fost acoperit cu lucrările artistice ale elevilor. Acum OTL are în garaj două tramvaie și două autobuze pe post de suport pentru o expoziție mobilă.

“Este un concurs organizat la nivel județean, se numește „Pictați cu noi”. Cei de la OTL selectează în fiecare an cele mai frumoase lucrări. (…) Poate că suntem singurul oraș din țară care are o astfel de expoziție mobilă”, susţine Mircea Boțog, inspector școlar.

“Am încercat să corelăm acţiunea cu 1 iunie, tocmai pentru că am vrut să le facem un cadou copiilor, inedit, spun eu, de vreme ce lucrările lor sunt admirate de întreaga comunitate”, este opinia lui Carmen Tocuț, purtătorul de cuvânt al OTL Oradea

Pe lângă autobuzul decorat, copii au primit din partea OTL şi diplome.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri