Un deţinut de la Penitenciarul Oradea a evadat de la un punct de lucru

Data actualizării: Data publicării:
detinut evadat Oradea
foto: Penitenciarul Oradea

Un deţinut din Penitenciarul Oradea a evadat în această dimineaţă de la punctul de lucru unde se afla. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, este condamnat la trei ani de detenţie pentru tâlhărie şi lucra fără să fie supravegheat, fiind clasificat în regim deschis.

detinut evadat Oradea
foto: Penitenciarul Oradea

ACTUALIZARE, ora 14:15 - Deţinutul evadat a fost prins în jurul orei 13:30, în zona comunei Borş, anunţă eBihoreanul. Tibor Horvath a opus rezistenţă, iar un poliţist de frontieră a fost nevoit să tragă un foc de avertizare în aer.


Dispariţia lui Tibor Horvath a fost observată în jurul orei 7:30, de la punctul de lucru exterior din Oradea, unde se afla.

Bărbatul are 1,59 metri înălţime, ochi căprui, părul negru, faţa ascuţită şi ten măsliniu. La momentul părăsirii locului unde era la muncă, deţinutul era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni de trening gri, geacă trening cu glugă de culoare albastră, încălţăminte sport de culoare albă.

Imediat, şefii Penitenciarului Oradea au dispus măsuri de prindere a fugarului. Au fost blocate căile de acces pe posibilele direcţii de deplasare, a fost alarmat personalului şi au fost trimise echipe de căutare. Pe urmele evadatului au pornit şi poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră.

În plus, a fost începută o anchetă administrativă care să stabilească exact împrejurările în care s-a produs incidentul.

"Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani", a transmis purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda.

Cei care îl văd sau ştiu unde se află Tibor Horvath sunt rugaţi să sune la numărul 112 sau la Penitenciarul Oradea - la telefoanele 0259/419881 sau 0259/419882.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri