Un deţinut din Penitenciarul Oradea s-a spânzurat în baia celulei

Data actualizării: Data publicării:
puscarie penitenciar gratii - GettyImages - 7 oct 15

Un deţinut din Penitenciarul din Oradea s-a spânzurat noaptea trecută în baia camerei în care era încarcerat. El a fost descoperit în jurul orei 1:40 de către unul din colegii săi de celulă.

puscarie penitenciar gratii - GettyImages - 7 oct 15-1

 

Bărbatul s-a spânzurat cu un material textil legat de duşul din baia camerei. Cel care l-a găsit a anunţat imediat agentul supraveghetor şi asistentul medical de serviciu care a început manevrele de resuscitare.

La Penitenciar a sosit de urgenţă şi un echipaj SMURD, solicitat printr-un apel la 112. Însă, în ciuda eforturilor medicilor, la ora 2.30 s-a constatat decesul deţinutului.

Acesta era condamnat pentru furt calificat şi era cercetat într-un alt dosar pentru tâlhărie.

„La nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili împrejurările producerii evenimentului, iar despre decesul persoanei custodiate, conducerea Penitenciarului Oradea a anunţat familia decedatului, judecătorul de supraveghere, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor şi Serviciul de Medicină Legală, care efectuează cercetări în cauză”, a transmis Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri