Un orădean deține un Triumph Mayflower care i-ar fi aparținut unei rude a lui Al Capone

Data publicării:
masina de epoca Triumph3

La 47 de ani, Roman Tanca spune că a moștenit pasiunea pentru mașini de la tatăl lui. A cumpărat automobilul de la un farmacist olandez, rudă îndepărtată a lui Al Capone.

"Din greșeală am primit un email, că ar fi o mașină de vânzare și când am văzut istoricul am fost hotărât să nu o las să-mi scape din mână."

35 de mii de modele Triumph Mayflower au fost fabricate în Anglia imediat după cel de-al doilea război mondial, timp de cinci ani. Viteza maximă pe care o atinge automobilul este de 100 de kilometri la oră, iar în anii '50 se vindea cu aproximativ 500 de lire sterline. Deşi era destul de lentă chiar și pentru acea perioadă, dotările erau cele care făceau diferența.

"Are o motorizare de 1400 cmc, dotată cu un minibar și ascunzătoare pentru arme, specific pentru perioada respectivă", o laudă Roman Tanca, proprietarul maşinii.

Ca să întreții o mașină de epocă, pe lângă pasiune, mai e nevoie de timp și de bani. Orădeanul o închiriază pentru diferite evenimente. Restaurată și în stare bună de funcționare un astfel de autoturism se vinde cu câteva zeci de mii de euro.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri