Un orădean la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe 

Data publicării:
Andrei in laborator

Participarea la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe este o dorinţă mai veche de-a lui Andrei. În gimnaziu a fost olimpic la fizică şi la chimie; de fiecare dată S-a clasat pe locul II la nivel naţional. Recunoaşte însă că mereu şi-a dorit să ajungă la competiţiile internaţionale.

"Întotdeauna ai speranţe, că m-am pregătit foarte bine, totuşi. Din clasa a VII-a am această olimpiadă în obiectiv, deci cel mai probabil o să fie bine", spune Andrei Bădulescu.

La competiţia din Argentina, de luna viitoare, s-a calificat după ce a participat la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori de Târgovişte. Acolo a susţinut teste din chimie, fizică şi biologie. A fost ales pentru a reprezenta ţara alături de alţi elevi din ţară. Este însă singurul din Transilvania care merge mai departe.

"Şcoala noastră este o şcoală de performanţă. Am mai avut şi până acum rezultate la Olimpiada Internaţională, dar, ca şi în fiecare an, şi aceasta este o reuşită", consideră Liana Bako, directoarea Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea.

"Acolo trebuie să dea dovadă de 99% inspiraţie şi asta îi doresc eu foarte mult şi 1% transpiraţie", susţine Daniela Berchez, profesoară de fizică.

"Este modest precum inteligenţa sa, dar are foarte mult fair-play în competiţii, iar succesul este motivant pentru el", îl caracterizează pe Andrei profesoara de chimie Aniţa Luncan.

Lui Andrei îi ţin pumnii şi colegii, care au sărbătorit calificarea sa în laboratorul de chimie, cum altfel decât cu experimente spectaculoase.

Colegiul orădean se mai laudă cu o realizare a elevilor săi. O echipă a şcolii a câştigat prima ediţie a compeiţiei Top Class in Science, un concurs european online cu discipline din domeniul ştiinţelor.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri