Un orădean, suspectat de implicare într-o reţea de criminalitate informatică

Data publicării:
hacker

Cei 12 sunt acuzați de autoritățile judiciare că prin intermediul conturilor create pe forumul online darkode.com/darkode.me au comercializat date confidențiale de la bănci și au coordonat atacuri informatice împotriva unor servere precum și asupra unor platforme financiare online.

"Pe parcursul anului 2014 unul dintre inculpați a achiziţionat prin intermediul internetului, de la mai multe persoane, date confidenţiale aferente unor carduri bancare, emise de instituţii financiare din S.U.A. şi Anglia, transferând fără drept sume de bani către mai multe persoane atât din SUA, cât şi din Marea Britanie, care foloseseau acte de identitate false pentru a ridica sumele de bani transferate", au transmis procurorii DIICOT.

Unul dintre suspecți era supravegheat de echipe comune de anchetă din Marea Britanie, Finlanda şi Slovenia.

Miercuri au fost efectuate descinderi simultane la domiciliile a aproximativ 50 de membri ai grupării din 15 state, sincronizate şi coordonate de către F.B.I. şi EUROPOL. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în România au fost găsite sistemele informatice utilizate de suspecţi. În urma audierilor procurorii DIICOT au reţinut pentru 24 de ore două persoane din București și Timiș. Alţi doi români au fost puşi sub controlul judiciar.

La acțiune au participat poliţişti din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice şi de la BCCO București, Timișoara, Iași, Craiova, Oradea și Braşov, alături de jandarmi şi ofițeri din cadrul National Crime Agency din Marea Britanie. Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI şi Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Redactor: Gabriel Bonaciu
Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri