Un pompier, erou în timpul liber: a salvat un animal şi a evitat explozia mai multor butelii

Data actualizării: Data publicării:
POMPIER SALVATOR

Un pompier orădean poate fi considerat, pe drept cuvânt, un adevărat erou. Deși se afla în timpul liber, plutonier adjutant Zsolt Paloczi a intervenit pentru salvarea unui animal dintr-un incendiu și a îndepărtat de lângă foc mai multe butelii ce puteau să explodeze oricând. Cu arsuri la mână, pompierul nu s-a oprit până când nu s-a convins că a limitat pe cât se putea efectele incendiului.

Pe 14 iunie, plutonierul adjutant Zsolt Paloczi se afla la volanul mașinii, în localitatea Palota. Atunci a văzut spre Sântandrei un nor de fum negru și, fără să stea pe gânduri, a plecat spre acel loc.

"S-a îndreptat exact, ţintit, spre locul în care a văzut fumul, primul gând, dupăcum ne-a mărturisit, fiind să nu fie cineva în pericol. Primul lucru pe care l-a întrebat când a ajuns acolo dumnealui a fost dacă s-a sunat la 112 și dacă nu exista persoane în anexa respectivă", a precizat căpitanul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt ISU Crișana.

Pompierul a constatat că anexa unei gospodării a fost cuprinsă de flăcări. Ajutat de proprietar, a mutat mai multe butelii cu gaz care se aflau în preajma construcţiei afectate de incendiu.

"Era şi timpul scurt, din cauză că era pericol foarte mare de explozie şi din cauza asta a trebuit să intervină cât mai repede, cât mai prompt", spune plutonierul adjutant Zsolt Paloczi.

Deși ars la mâini după ce a mutat buteliile, plutonierul Paloczi a salvat un câine ținut în lanț în apropierea anexei în flăcări. Și-a asumat riscuri, pentru că animalul era foarte agitat și exista pericolul ca pompierul să fie atacat de acesta.

"A salvat un câine de la moarte sigură. Intervenţia sa distinctă şi personală a făcut mult mai uşoară şi mai sigură intervenţia imediată a echipajelor de la Detaşamentul I", spune colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana.

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgența Crișana a precizat că, pentru fapta sa, plutonierul adjutant Zsolt Paloczi va fi recompensat. Subofițerul este și un donator constant de sânge, facând acest gest de doua ori pe an, de mai mult de un deceniu.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Redactor: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri