Un pompier orădean a devenit vicecampion naţional la judo

Data actualizării: Data publicării:

Un subofiţer din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea este deţinătorul titlului de vicecampion naţional la judo, obţinut cu ocazia campionatului naţional al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru plutonierul-major Adrian Bogoşel medalia de argint este cea de-a 18-a din palmares.

Plutonierul-major Adrian Bogoşel a reprezentat ISU „Crişana” la campionatul de judo al MAI, care a avut loc între 14 şi 17 noiembrie, în Călimănești, judeţul Vâlcea. La startul competiţiei au fost prezenţi aproximativ 150 de angajaţi ai Ministerului de Interne.

După ce a evoluat în patru meciuri, pompierul bihorean s-a clasat pe cea de-a doua treaptă a podiumului, la categoria 90 de kilograme.

„În cadrul Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, în interval de opt ani, plutonier Bogoşel Adrian a obținut opt medalii de aur și una de argint, iar în cadrul campionatelor naționale și internaționale, nu mai puțin de 18 medalii”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU „Crişana”, căpitanul Camelia Roşca.

Plutonierul major Bogoşel este şi campion mondial la judo, titlu obţinut la Jocurile Mondiale ale Pompierilor - Liverpool 2008 și la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor - Canada 2009.

“În anul 2010, la Jocurile Mondiale ale Pompierilor, desfăşurate în Coreea de Sud, sportivul orădean a ocupat toate cele trei trepte ale podiumului la discipline sportive diferite, cucerind medalia de aur la canotaj, cea de argint la judo şi cea de bronz la lupte libere. În anul 2011, la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, organizate la New York, pompierul bihorean a devenit vicecampion mondial la proba de judo, categoría -90 kilograme, poziție ocupată și în anul 2013, la aceeași competiție, desfăşurată în Belfast”, se arată în comunicatul ISU “Crişana”.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU “Crişana”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri