Un şofer bulgar a fugit după ce a adus nouă irakieni şi marocani în apropiere de Borş

Data actualizării: Data publicării:
migranti bulgar Bors

Nouă cetăţeni din Irak şi Maroc au fost prinşi, duminică, de poliţiştii de frontieră bihoreni în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară spre Ungaria. Migranţii au fost aduşi de un bulgar până lângă fâşia de graniţă.

Cei nouă au fost observaţi de polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Borş în momentul în care coborau dintr-un microbuz care venise până în apropierea graniţei.

„La vederea echipajului poliţiei de frontieră, şoferul a abandonat persoanele și a demarat în viteză, fiind ulterior oprit de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Salonta”, a transmis subcomisarul Loredana Chifor, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Cercetările autorităţilor de frontieră au indicat faptul că persoanele care au coborât din microbuz sunt opt cetățeni din Irak și unul din Maroc. Cinci dintre ei sunt adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, iar trei sunt minori, cu vârste între 13 şi 14 ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în România.

„Şoferul microbuzului a fost identificat ca fiind cetăţeanul bulgar A.D., în vârstă de 36 ani. Acesta a declarat că a preluat persoanele din Timişoara și le-a transportat până în apropierea graniței, cu scopul de a le facilita trecerea frontierei în Ungaria”, a comunicat subcomisarul Chifor.

Cei nouă migranţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, în timp ce şoferul bulgar este acuzat de trafic de migranţi.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri