Un steag uriaș al Europei a fost desfăşurat la Oradea

Data publicării:
VO steag UE

Un steag de mari dimensiuni al Uniunii Europene a fost desfășurat marţi seară în Piața Unirii din Oradea. Drapelul lung de 10 metri și lat de șapte a fost purtat de mai mulți participanți la protestele din centrul orașului. Aceștia spun că au făcut gestul în semn de apartenenţă la comunitate şi asumare a valorilor europene.

Ideea ștefetei steagului Uniunii Europene s-a născut în februarie, printre protestatarii mișcării #Rezist din Galați. Aceștia au confecționat drapelul, care și-a început călătoria prin orașele țării.

Cristian Clapan, organizator al evenimentului: "Din punct de vedere tehnic, steagul este confecționat la Galați are o dimensiune de 10 pe 7 metri și cei care văd steagul trebuie să vadă în primul rând că e ținut de mai mulți oameni, e vorba de unitate."

Alin Dobai, organizator al evenimentului: "Ideea este de a transmite un mesaj de susținere a valorilor democrațiilor europene."

Până acum steagul a fost dus în zone publice din 5 localității, dar și la Bruxelles. Sâmbătă, steagul albastru va fi dus la Beiuş, iar săptămâna viitoare va pleca spre Iaşi, iar apoi în Cluj.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri