Un tânăr de 27 de ani, găsit mort într-un parc din Oradea. Ipoteza cea mai vehiculată: crima

Data actualizării: Data publicării:
CRIMA_091117_000002

Descoperire macabră în Oradea. Cadavrul unui tânăr de 27 de ani a fost găsit în această dimineaţă pe o stradă din oraş, aproape de malul pârâului Peţea. Era îmbrăcat doar în lenjerie intimă, spun martorii, şi avea răni în zona capului. Anchetatorii merg pe varianta crimei şi au deja un cerc de suspecţi.

Trupul neînsufleţit a fost găsit de un locatar la doar câţiva metri de blocurile de locuinţe, lângă un parc pentru copii.

"A văzut ceva grămadă acolo, s-a gândit oare ce este. Apoi a observat că a văzut un picior cu o şosetă şi dânsul a anunţat Poliţia", povesteşte un vecin.

Chemaţi de urgenţă, medicii SMURD nu au putut decât să constate decesul tânărului. Avea o rană gravă la cap, care i-a fost fatală. Anchetatorii urmează să stabilească obiectul cu care a fost lovit.

"- Victima era în stop cardio-respirator, instalat de mai multă vreme cu leziuni incompatibile cu viaţa, deci în afara oricăror resurse medicale.
- E adevărat că avea traume sau leziuni la nivelul capului?
- Traumatismele erau la nivelul capului, traumatism complex", a explicat dr. Hadrian Borcea, coordonator UPU SMURD Bihor

"Am văzut că are capul crăpat. Cineva i-a dat cu ceva în cap, cu toporul, dar era dezbrăcat. Nu avea absolut nimic pe el, numai cred chiloţii, că era acoperit cu o geacă şi cu ceva frunze de copac", spune un locatar.

"Din cercetările preliminare rezultă că moartea a survenit în condiţii violente prin aplicare a unor multiple lovituri cu un corp dur în zona capului victimei. Până la acest moment nu a fost identificat autorul, însă există un cerc de suspecţi şi se efectuează audieri în cauză", susţine Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Primele date ale anchetei indică faptul că tânărul a murit în cursul după-amiezii sau a serii de miercuri. Există suspiciunea că a fost lovit în altă parte şi adus apoi în parcul, aflată în apropierea unei piste de biciclete.
Întâmplarea i-a bulversat pe cei ce locuiesc în zonă.

"Cred că în veci nu mai ies seara pe stradă, cu copii chiar mi-e frică."

"Aici este o zonă liniştită şi eu umblu cu nepoţica aici. Ne-am, şocat nu au fost cazuri din astea aici."

Poliţiştii au utilizat şi câinele de urmă pentru a găsi indicii despre autorul crimei.

Reporteri: Bogdan Costea, Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri