Ungaria aduce autostrada M4 lângă graniţa cu România

Data actualizării: Data publicării:
live Anca autostrada Ungaria

În Ungaria, autostrada a ajuns la o aruncătură de băţ de graniţa cu România. Țara vecină a început lucrările pe ultimul tronson al şoselei rapide dintre Budapesta şi Bors. Promisiunile sunt că le vor termina în doi ani. România le-a început acum 13 ani, le-a adus la jumătate, dar nu se știe când vor fi definitivate.

Marți a avut loc începerea lucrărilor la ultimul segment din autostrada M4 care ajunge la Borș, la granița de vest a României. De aici autostrada se unește cu viitoarea autostradă A3 care ajunge la Brașov.

Astăzi, autorităţile şi jurnaliştii din Bihor au fost invitaţi să participe la inaugurarea lucrărilor la tronsonul autostrăzii M4 Berettyoujfalu - Nagykereki. Gazdele maghiare au marcat acest moment cu ajutorul muzicii de fanfară.

Porţiunea de autostradă are o lungime de 30,4 kilometri. Satul Nagykereki, aflat lângă graniţa cu România, va fi punctul de joncţiune cu autostrada ce va trece, când va fi construită, prin Parhida, comuna Tămăşeu. 

Autostrada M4 (E60/E79) care va ajunge până la graniţa româno-ungară, în apropriere de Oradea, până în 2020, are o lungime totală de 233 de kilometri.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri