Universitara prinsă cu mită, suspendată cât timp e arestată

Data publicării:
universitate

Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea: "Conform Codului Muncii, Universitatea din Oradea a suspendat contractul de muncă pe toată perioada arestului. După această perioadă, dacă nu intervin alte elemente - o inițiativă proprie de desfacere a contractului de muncă, voi sesiza comisia de etică."

Banii ar fi fost solicitaţi în vederea întocmirii unor lucrări de licenţă la materia pe care o preda, respectiv limba şi literatura română. Faptele pentru care este cercetată s-au petrecut atât în toamna anului trecut, cât şi la jumătatea acestei luni. Ultima dată a fost prinsă în flagrant delict de ofiţerii anticorupţie şi de procurorii Parchetului Judeţean în timp ce primea 150 de euro de la o tânără.

Maria Cotrău, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor: "În concret, în sarcina inculpatei s-a reținut faptul că în mai multe rânduri a pretins și primit diverse sume de bani de la mai multe persoane studente al Universității Oradea, instituție unde inculpata lucrează."

Viorica Banciu mai este acuzată şi de trafic de influenţă şi va sta în arest 30 de zile.

Reporter: Yvette Mîrza
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri