Universitatea din Oradea, oferte pentru viitorii studenţi

Data publicării:
Universitatea Oradea

După ce au promovat Bacalaureatul, absolvenții de liceu au de trecut o nouă probă: cea a admiterii la facultate. Ca să-i atragă pe cât mai mulți dintre ei, Universitatea din Oradea are în plan să le ofere un laborator Google, o bază sportivă modernă și condiții de cazare decente. La sesiunea de admitere care va începe pe 11 iulie, instituția de învățământ superior a scos la concurs peste 6000 de locuri pentru licenţă şi mai bine de 3800 pentru masterat.

Conducerea universităţii are cuprinse în planurile de viitor înfiinţarea unui atelier Google, dar şi dezvoltarea activităţilor care să-i pregătească pe studenți pentru profesia pe care o vor urma.

"Un laborator, atelier Google la Universitatea din Oradea, vom face un centru de învăţare. Dezvoltarea activităţilor extracuriculare în zona antreprenorială, pentru că se solicită acest lucru. Suntem în discuţii foarte avansate cu Consiliul Judeţean deja pentru ceea ce înseamnă, dincolo, acel parc ştiinţific şi tehnologic", susţine Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea.

Universitatea orădeană vrea să-i atragă pe tineri şi prin facilităţile de cazare şi activităţile pentru timpul liber.

"Probabil un bazin de înot, vreau un amfiteatru în aer liber, se mai pot face încă lucruri extraordinare. Dar nu poţi să ţii studenţii în campus decât dacă ai condiţii, nu cu patru şi cinci în cameră, ci cu doi, cu trei, apartamente comune", spune rectorul Bungău.

Anul acesta, admiterea începe pe 11 iulie pentru toate cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii orădene. Din cele aproape 6200 de locuri pentru licenţă, 1600 sunt la buget, în schimb ce la masterat există doar 760 de locuri bugetate, din cele 3860 disponibile. Anul trecut, doar jumătate din numărul total de locuri au fost ocupate.

"Avem încă 30 de locuri alocate canditaţilor de etnie romă. Anul trecut au fost în jur de 3200 (n.r- studenţi) după admiterea din toamnă", susţine rectorul Universităţii din Oradea.

Cele mai căutate sunt facultatea de medicină, cea de geografie şi turism şi facultatea de informatică. În schimb, specializările care nu adună cel puţin 20 de înscrişi, riscă să fie desfiinţate.

Taxa pentru înscriere este 150 de lei, iar confirmarea locului îi costă pe studenţi încă 100 de lei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri