Universitatea din Oradea scoate la concurs peste 3000 de locuri la sesiunea din toamnă

Data actualizării: Data publicării:
Universitatea din Oradea

Peste 3000 de locuri scoate la concurs Universitatea din Oradea, în sesiunea din toamnă. Startul înscrierilor s-a dat luni, iar doritorii au timp două săptămâni să își depună dosarul. Specializări unde absolvenţii de liceu au şanse mari să fie primiţi sunt ingineria, geografia, artele sau relaţiile internaţionale. La unele dintre ele norocoşii pot să intre direct pe locurile fără taxă.

Rareş Rîjkin este unul dintre primii candidaţii care s-au înscris în sesiunea din toamnă la Universitatea din Oradea. Tânărul din Argeş și-a depus dosarul la specializarea calculatoare şi nu exclude ca după terminarea facultăţii să rămână aici:

„- Am rămas plăcut impresionat de cum evoluează lucrurile în Oradea. Nu e prima oară când vin. Am mai venit de cinci ori.
- Ţi-ar plăcea să lucrezi aici, pe viitor?
- Da, în zona asta a Ardealului.

Pentru această sesiune, cele 15 facultăţi din cadrul universităţii oferă 3181 de locuri, dintre care 294 sunt bugetate. 38 dintre ele se găsesc la Facultatea de Ştiinţe.

„Cele mai multe locuri bugetate – 14 - avem la chimie, iar la matematică avem 11. Avem 4 locuri bugetate la biologie, 9 la fizică medicală - este o specializare mai nouă până când lumea se obişnuieşte cu ea. Avem în schimb foarte multe locuri la cu taxă”, spune Sanda Filip, decanul Facultăţii de Ştiinţe Oradea.

Oferta bogată e şi la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport, unde pe listă se găsesc 309 locuri. Toate sunt la cu taxă.

Înscrierile au început la toate facultăţile. Excepţie fac Geografia, Turismul şi Sportul, Ştiinţele Economice şi Ştiinţele Socio-Umane unde înscrierile vor începe în 12 septembrie.

Ultima zi de înscrieri la Universitatea din Oradea este 17 septembrie. Taxa la concursul de admitere este de 150 de lei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri