Vacanţa de Rusalii, în Maramureș

Data actualizării: Data publicării:
Rusalii Maramures

O nouă vacanță, un nou prilej pentru pregătit bagajele. Zeci de mii de români îşi vor petrece Rusaliile departe de casă. În Maramureș, spre exemplu, locurile din cele mai multe pensiuni și hoteluri sunt rezervate în totalitate de câteva săptămâni. Drumeții pe poteci de munte, relaxare în bazinele cu apă sărată sau plimbări pe ulițele satelor - de toate se vor bucura cei care își vor petrece zilele libere în nordul țării.

"Suntem ocupați în proporție de 100% de Rusalii."

Este răspunsul pe care îl auzi în aproape toate locurile de cazare din Maramureș. În Cavnic, pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele:

"Tarifele noastre încep de la 150 de lei pe noapte, camera dublă, și includ micul dejun și accesul gratuit la SPA între anumite ore", explică Ancuța Buda, recepționera unui hotel din Cavnic.

În timp ce camerele au fost pregătite pentru turiști, bucătăresele stabilesc meniul din care nu vor lipsi "sarmalele, ciolanul cu fasole, ciorbele tradiționale - de burtă, ardelenească, rădăuțeană, de fasole, țărănească".

După masa copioasă, turiștii vor putea să își încerce abilitățile în parcul de aventură sau în tabăra de supraviețuire.

"E original! Tradiția este foarte bine păstrată, oamenii sunt de omenie, mâncarea este foarte bună și peisajele îi atrag", spune Alexandra Mac, managerul unei pensiuni din Breb.

Sunt doar câteva din motivele pentru care cu greu mai găsești un loc de cazare pentru Rusalii în pensiunile din satul Breb. În complexul rustic al lui Duncan Ridgley turiștii vor putea petrece câteva zile de relaxare în case tradiționale pentru 90 de euro pe noapte, cu mic-dejun inclus.

"Preferă relaxarea, optează pentru piscinele sărate, plimbări cu căruța", spune Alexandra Mac.

De piscinele cu apă sărată se vor putea bucura din plin și cei care au optat ca destinație de vacanță pentru Ocna Șugatag. De Rusalii și aici gradul de ocupare se apropie de 100%.

"Toată lumea alege Ocna Șugatag pentru apa sărată. Unii zic că chiar face minuni", susţine Bianca Roman, recepționeră.

Dacă în mod normal accesul la piscine pentru public costă 20lei/persoană, pentru turiști acesta este inclus în tariful de cazare.

"De la 160 lei pentru o cameră dublă. Are inclus micul-dejun, aceesul la piscine gratuit, avem teren de baschet, de fotbal și este inclus în cazare."

Primii turiști au ajuns în Maramureș încă de joi.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri