Vacanţă pe trasee montane | Zeci de elevi explorează Munţii Apuseni

Data publicării:
copii poadis

Zeci de copii au lăsat deoparte telefoanele mobile și jocurile pe calculator și au pornit într-o aventură prin Munții Apuseni. Timp de o săptămână, cei mici au parcurs zeci de kilometri prin păduri și s-au cățărat pe stânci abrupte. Tabăra la care au participat este organizată de mai bine de zece ani, de fiecare dată într-un loc nou.

Timp de o săptămână, zi de zi, 31 de copii, însoțiți de opt adulți, au pornit pe trasee montane din zona Padiș, unele lungi de peste 20 de kilometri. Cel mai mic dintre excursioniști are doar patru ani.

"Motivația a fost că o să ajung și o să dorm la cabană", spune Andrei, unul dintre participanţii la tabără. Vanesa îl completează: "Am mers pe o grămadă de munți, pe o pantă foarte grea, alunecoasă, plină de pietre, cu noroi, ne-am murdărit, am râs."

"Mi-a plăcut, pentru că ne dezvoltăm masa musculară, facem sport în fiecare zi, avem trasee și grele și ușoare. De exemplu, în prima zi am făcut un traseu de vreo zece ore", explică Tudor.

Dincolo de efortul fizic, traseele montane îi învață pe copii ce înseamnă munca în echipă, prietenia și respectul față de natură.

"Avem câteva trasee pe care le facem, unele poate chiar foarte grele pentru ei, dar încercăm, până la urmă, să facem și o dezvoltare personală. Să ne împingem puțin limitele mai departe, da, să încercăm să ne ajutăm colegii, să încercăm să ne depășim pe noi", susţine Tudor Bogdan, organizatorul taberei TuSport.

"Copiii reacționează foarte bine, sunt fericiți. E adevărat că este o provocare și este un efort, însă la finalul zilei încă mai au energie să facem jocuri la cabană, să ne bucurăm că suntem împreună, să devenim și mai buni prieteni", spune Voichița Zehan, mama unui participant.

Tabăra TuSport se desfășoară de mai bine de zece ani, iar în fiecare sezon este aleasă altă destinație. Anul trecut, de exemplu, cei mici au explorat Cheile Nerei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri