Vaccinurile, evitate de părinţi

Data publicării:
BETA frica vaccin 1

Gabriela Cada are doi copii, de doi şi trei ani. Unul dintre ei a fost imunizat la naştere, iar de atunci femeia a refuzat vaccinarea.

"Sunt foarte multe reacţii adverse. Nu ştim ce conţin vaccinurile astea", îşi motivează alegerea.

La fel ca Gabriela au procedat sute de părinţi din Bihor. Unii s-au interesat pe internet şi au citit despre posibile efecte adverse ale vaccinurilor.

"Am auzit că poate să devină homosexual daca îl vaccinăm am auzit şi că poate să facă autism. Zvonurile sunt 90% neadevărate. Sunt vaccinuri produse de firme serioase şi bine verificate", explică dr. Ştefan Quai, medic de familie.

Autorităţile sanitare au observat că procentul celor vaccinaţi a scăzut de la 97% din totalul copiilor, în urmă cu patru ani, la 92% anul trecut. Specialiştii atrag atenţia că refuzul vaccinărilor lipseşte corpul de apărarea împotriva unor boli precum difteria, tetanosul sau poliomielita.

"Bolile pentru care eşti vaccinat nu le mai faci. Tinerele mămici de astăzi, din păcate, nu mai ştiu ce este aceea o difterie, ce este acela un tetanos sau o poliomielită. Acum nu mai sunt pentru că se vaccinează", susţine dr. Ştefan Quai.

Valentin Pantea, medic de familie, completează: "Beneficiile vaccinării sunt mult mai mari decât riscurile vaccinării. Studiile medicale făcute obiectiv arată acest lucru."

Laszlo Gencsi, asistent medical: "Părerea mea este că cel care nu lasă să fie vaccinat este un pic inconştient, dar fiecare pe propria răspundere."

Medicii le recomandă părinţilor să preia doar informaţii avizate, de la persoane cu pregătire de specialitate şi să nu amâne vaccinarea copiilor.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri