Vânătoare de imagini cu Superluna, în Apuseni

Data actualizării: Data publicării:
Superluna Apuseni1

Superluna a fost observată şi în România, iar pasionaţii au suprins-o în imagini. Munţii Apuseni au fost locul ideal pentru a a vedea astrul în toată splendoarea sa. Unii au fost dispuși să străbată mai mult de 100 de kilometri până în zone izolate, departe de lumina artificială a oraşelor. Aşa au avut șansa de a admira un fenomen petrecut din nou după aproape 70 de ani. Superluna de noaptea trecută a fost 14% mai mare şi cu 30% mai strălucitoare decât precedentele.

Superluna Apusenifoto: Vasile Valcan/ oradeainimagini.ro

Un mesaj pe internet a fost suficient pentru ca mai mulți pasionați de fotografie să-și dea întâlnire în Apuseni. Misiunea: o vânătoare menită a surprinde astrul nopții aflat într-un moment unic - atunci când satelitul natural al Pământului este cel mai vizibil și cel mai aproape de Terra.

"Tot ce ai nevoie pentru o fotografie nocturnă reușită este un trepied stabil, un aparat foto, un teleobiectiv și multă răbdare", a constatat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea, care a însoţit grupul de pasionaţi.

Superluna Apuseni1

Din cauza luminii speciale, puternice, pasionații de imagini nocturne au reușit să surprindă peisajele montane scăldate de astrul nopții.

"Luminozitatea e atât de mare și, cu ajutorul zăpezii, poza a ieșit foarte clar; ai zice că e făcută în cursul zilei. Brazii se văd perfect, formele de relief, zăpada", spune Călin Perneș, organizator al evenimentului.

munte Apuseni brazi iarnafoto: Călin Perneş

Fotografii veniți să vadă Superluna spun că au căutat un loc special de unde să admire la potențial maxim acest fenomen.

"Am parcurs în jur de 100 de kilometri din Oradea până în munții Pădurea Craiului, deoarece aici nu ai lumină exterioară din sate sau orașe, e aproape beznă. Ca fotograf, e locul perfect, deoarece e doar lumina lunii și o poți fotografia exact cum dorești", spune Dan Dragoș.

"Împreună cu niște prieteni cu care promovăm județul Bihor am decis să iețim din casă și să lăsăm căldura, să ieșim la puțin frig și să captăm superluna", a explicat şi Vasile Valcan.

Următorea Superlună va fi în 2034.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri