Vânzări record de aparate de aer condiţionat în această vară

Data actualizării: Data publicării:
aer conditionat

E cod portocaliu de caniculă în vestul României, ceea ce însă e o veste foarte bună pentru anumiţi comercianţi. Vorbim despre magazinele care vând aparate de aer condiţionat, dar şi despre firmele de instalaţii, care nu mai fac faţă cererilor. În Oradea, unde în aceste zile se înregistrează 37 de grade, există magazine care nu mai au niciun aparat pe stoc.

Cele mai căutate aparate în această perioadă sunt cele de aer condiţionat. Cererea este atât de mare, încât clienţii pot aştepta chiar şi două săptămâni pentru un instalator.

"Înăuntru e foarte cald; degeaba am băgat eu ventilator, că niciun efect nu are. Tocmai pentru treaba asta am vrut să văd care e mai eficient, grupa A, doi, adică cu doi de plus."

Cei care nu au răbdare să aştepte instalatorul, caută ventilatoarele.

"Prea mult durează, instalatorii zece zile, bla, bla, şi se termină vara şi rămân fără aer. Din prima, un ventilator, pe urmă, la anul, nu mai rămânem fără aer."

"Vânzările au fost foarte bune datorită temperaturilor foarte ridicate din ultima perioadă. Stocurile de marfă au fost epuizate destul de repede, necesitând aprovizionarea zilnică a acestor produse, rămânând şi fără stoc la anumite categorii de ventilatoare şi sisteme de răcire", susţine Atilla Abraham, reprezentant de vânzări.

Sistemele de aer condiţionat sunt obligatorii în sălile de evenimente şi hoteluri. Instalaţia dintr-un hotel de patru stele din Băile Felix a costat nu mai puţin de 300 de mii de euro, însă managerii spun că nu îşi pot permite să rămână fără aer condiţionat, mai ales în sezonul estival.

"E un dublu câştig, atât pentru confortul clienţilor, cât şi pentru buna gestionare a cheltuielilor unui hotel, pentru că acest sistem de climatizare are o eficienţă foarte bună din punct de vedere energetic."

Această perioadă a anului este profitabilă şi pentru producătorii de energie electrică. Turbina CET-ului orădean aduce zilnic oraşului încasări de aproape 200 de mii de lei, de trei ori mai mult decât într-o perioadă obişnuită.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri