Vara, anotimpul cu cele mai multe accidente

Data publicării:
descarcerare

Chiar dacă mulți dintre noi consideră lunile de iarnă cele mai periculoase pentru şoferi, statisticile arată că în timpul verii au loc mai multe accidente rutiere. Motivele sunt multiple, spun specialiştii.

"Soarele fiind foarte puternic, apare transpiraţia, apar palpitaţii, vibraţii şi alte lucruri de acest tip care le produc o stare de nelinişte oamenilor", explică psihologul Alin Creţu.

Schimbările bruşte de temperatură pot fi fatale, mai ales în cazul celor care suferă deja de anumite boli, atrag atenţia medicii.

Dr. Dorel Ţîrţ, purtătorul de cuvânt al DSP Bihor: "Oscilaţiile condiţiilor meteo, inclusiv variaţii ale temperaturilor atmosferice, nu produc în mod direct îmbolnăvirile, ci se constituie într-un factor de risc care poate declanşa sau agrava anumite boli."


Şoferii recunosc că, din cauza carosabilului curat, sunt mai tentanţi să calce pedala de acceleraţie. În plus, răbdarea lor este pusă la încercare de numărul mare al mașinilor din trafic.

"Traficul este mai aglomerat, sunt tot mai mulţi biciclişti în trafic, aşa că şoferii trebuie să fie mult mai atenţi. Sunt şi autovehicule care nu au climă, aer condiţionat şi atunci şoferul e puţin mai obosit", spune un conducător auto. Altul crede că şoferii "sunt puţin mai agresivi poate din cauza căldurii, vor să ajungă cât mai repede acasă, la aer condiţionat, la răcoare".

"Suntem doar în 20 august şi avem 40 de accidente cu şase morţi, 24 de răniţi grav şi 26 de răniţi uşor, în contextul în care anii trecuţi, când nu am avut caniculă, în 30 sau 31 de zile am avut aceste cifre", susţine comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

Ultimul accident grav în Bihor a avut loc zilele trecut pe DN79, când o femeie a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens. În urma impactului cu un autoturism care circula regulamentar, șoferița și copilul acestei au murit.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri