Vara deschide grădinițele. În Bihor 23 de grădinițe vor desfășura activități prin rotație

Data publicării:
gradinita

Grădinița numărul 54 din Oradea e doar una dintre instituțiile școlare care au program normal în această perioadă. Aproape 30 de copii frecventează grădinița în fiecare zi și se bucură de activitățile gândite de cadrele didactice.

"Pentru mine e foarte ok, mai ales că lucrez toată vara", spune un părinte. "O idee foarte bună. Sunt mulți fără bunici, nu au posibilități, nu au unde să îi lase", completează altul.

"Jocuri și activități la liberă alegere, concursuri, întreceri sportive, activități din domeniul estetic și creativ și anume aterliere de pictură, modelaj, muzică, teatru de păpuși", susţine Eleonora Curtui, directoarea Grădiniței nr. 54 din Oradea.

Nu este singura grădiniță care va funcționa vara în județ. "Pe perioada vacanței de vară, în județul Bihor vor fi deschise, în luniile iulie și august, 23 de grădinițe unde părinții își vor putea duce copiii", a confirmat Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Și cei de la școala și grădinița americano-română din Oradea s-au gândit să le facă vacanța mai frumoasă copiilor care rămân în oraș.

"Avem taberele de o săptămână de limba engleză, de limba germană. În această perioadă avem profesori din Statele Unite care au venit special să fie cu noi pe perioada verii", spune Claudia Morar, directoarea școlii și grădiniței americano-române din Oradea.

La grădinițele de stat se plătește doar masa copiilor, care costă 7 lei pe zi. În schimb, la școala și grădinița americano-română taxa percepută pornește de la 600 de lei pe lună și variază în funcție de opțiunile alese de părinți.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrișcău

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri