Vârtop, polul distracției pe pârtie. Peste 5000 de turiști au venit la Serbările Zăpezii 2016

Data publicării:
serbarile zapezii concurs rideri 6

Atracția principală a sărbătorii de la Vârtop a fost și în acest an concursul de sărituri cu snowboard-ul și schiurile. Raideri din mai multe zone ale țării au venit să facă spectacol în fața spectatorilor.

"Am venit din Miercurea Ciuc special pentru acest eveniment. Am încercat (pârtia - n.n.) și e chiar ok."

"Am pregătit un set-up compus din țeavă și box la vale, elemente destul de dificile. Avem prezenți ca și invitați printre cei mai buni raideri ai României din acest domeniu: din Ciuc, Bistrița, Cluj, Deva, Brașov, Sibiu și București", spune Radu Lungu, coordonatorul Vârtop Freestyle Invitational 2016.

Vremea a lăsat de dorit, însă nu și programul pregătit de organizatori. Concerte, focuri de artificii și o coborâre cu torțe au fost câteva dintre surprizele ediției din acest an.

"Ținem la tradiția asta. S-a dezvoltat foarte mult satul de vacanță Vârtop în ultimul timp. Sperăm să le placă turiștilor aici, la noi", spune Costel Sîrghie, primarul orașului Nucet.

Cei care au vrut totuși să se bucure de zăpadă au avut la dispoziție telescaunul.

"Am venit cu prietenii la cabană. Distracție."

"Cu siguranță e cea mai reușită ediție de până acum a Serbărilor Zăpezii, cel puțin din punct de vedere al cazărilor la nivelul pensiunilor. Totul este plin. În stațiune lucrurile se mișcă mult mai bine", susţine Horia Carțiș, purtătorul de cuvânt al CJ Bihor.

La baza pârtiei Piatra Grăitoare distracția a durat trei zile. Numărul turiștilor și localnicilor care au participat la Serbările Zăpezii a depășit 5000.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Foto: Gabi Bonaciu/ Agenţia pentru Managementul Destinaţiei Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri