Viceprimarul PSD al Oradei, Ovidiu Mureşan, schimbat din funcţie. În locul lui - Istvan Huszar, din partea UDMR

Data publicării:
Malan Muresan

(Ovidiu Mureşan - dreapta, alături de al doilea viceprimar al Oradei, liberalul Mircea Mălan - centru)

Noul viceprimar, Istvan Huszar, a fost ales cu 18 voturi de colegii din Consiliul Local.

"Grupul UDMR are în portofoliu multe planuri vizavi de strategia de dezvoltare a oraşului 2014-2020, aşa cum le-am prezentat în dezbaterile publice. O să vin cu ele şi o să le prezentăm la momentul potrivit", susţine Huszar.

Explicaţia schimbării din funcţie a lui Ovidiu Mureşan a venit de la primarul Ilie Bolojan, care a anunţat noua alianţă cu UDMR.

"Pentru a administra oraşul este suficientă o majoritate simplă, această majoritate ar putea exista, dar noi ne dorim ca oraşul să prospere aşa că avem nevoie de o majoritate de două treimi."

Ovidiu Mureşan recunoaşte că decizia se impunea din punct de vedere politic, însă crede că ceea ce i s-a întâmplat nu e şi moral. Fostul viceprimar PSD a contestat decizia PNL de a schimba alianţa locală.

"Am satisfacţia personală că din punct de vedere profesional am confirmat pe acest post. Ne place sau nu, trebuie să recunoaştem că schimbările de majoritate ţin de partea politică a actului de guvernare."

Ovidiu Mureşan a ocupat funcţia de viceprimar din 2012, când majoritatea locurilor din Consiliu Local a fost câştigată de Uniunea Social Democrată. 


Reporter: Anca Deac
Operator: Robert Rezmuves

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri