VIDEO. Incendiu la un depozit de încălţăminte din Oradea

Data publicării:
incendiu Leonardo 301115

Alerta a fost dată în jurul orei 13, printr-un apel la 112. Când au ajuns la locul indicat, pompierii au descoperit că etajul al doilea al depozitului era cuprins de flăcări şi de fum gros. Incendiu s-a extins cu rapiditate şi a fost nevoie de intervenţia a 14 autospeciale.

Focul a cuprins pantofii depozitaţi pe aproximativ 3 mii de metri pătraţi. Din cauza materialelor inflamabile, s-a produs un fum gros care a îngreunat intervenţia pompierilor, care au folosit chiar şi o autospecială de lucru la înălţime.

"Erau depozitate într-o cantitate și volum extrem de mare încălțăminte din piele și materiale cauciucate. Se aprind cu ușurință, degajă o căldură și o flacără foarte mare, iar propagarea se face instantaneu", a precizat generalul de brigadă Ioan Baş, şeful ISU Crişana.

Fumul degajat de arderea pantofilor a fost vizibil de la câţiva kilometri depărtare. Mai bine de patru ore a durat lupta cu focul, iar în jurul orei 17:30 pompierii au reuşit să stingă incendiul.

"- De cât timp arde hala ?
- De la ora unu.
- Au reușit să stingă ?
- Nu, că sunt multe chimicale, tălpi de pantofi care ard."

"- De ce durează atât de mult stingerea?
- Pentru că este mult pantof de piele. Pantofi cutii, cartoane."

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că angajaţii erau liberi. Pompierii fac verificări ca să afle cauza incendiului, iar pagubele vor fi stabilite în zilele următoare. Este al doilea incendiu din acest an, la depozitul orădeam. Primul s-a petrecut pe 17 septembrie şi a dus la distrugerea a zeci de perechi de încălţăminte.

Reporteri: Bogdan Costea, Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri