VIDEO. Străzi inundate în Oradea şi Satu Mare, în urma unei ploi torenţiale

Data actualizării: Data publicării:
inundatii Oradea

Mai multe străzi din Oradea au fost inundate în după-amiaza şi în seara de sâmbătă, după o ploaie torențială care a durat mai bine de două ore. Apa a ajuns în unele locuri la o jumătate de metru adâncime. În Satu Mare, un pasaj rutier a fost închis circulaţiei, iar apa a intrat şi în subsolul Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean din oraş.

Ploaia a căzut toată ziua de sâmbătă, când meteorologii au emis pentru Bihor mai multe informări de vreme rea. Precipitaţiile s-au intensificat în cursul după-amiezii şi spre seară în Oradea. În scurt timp au fost inundate mai multe străzi, curţi şi subsoluri.

În unele locuri polițiștii rutieri au încercat să devieze traficul, dar mulți şoferi s-au aventurat prin apa adâncă de până la o jumătate de metru. S-a întâmplat şi pe Strada Armatei Române, unde o parte din carosabil a fost inundată.

"-Acum ce să facem? Trebuie să trecem, trebuie să ajungem cumva.
-Nu ți-e frică să nu se oprească motorul?
-Motorul nu, dar numărul l-am mai pierdut odată așa", spune un şofer.

De altfel, mai mulţi şoferi şi-au pierdut şi acum numerele de înmatriculare după ce au forţat trecerea pe străzile inundate.

"Când e ploaie torențială tot timpul e așa. Și săptămâna trecută tot așa a fost", a remarcat un al şofer.

Ploile au dat peste cap, în această după-amiază, și traficul rutier din Satu Mare. Timp de aproape trei ore, între orele 14:30 şi 17:30 circulația prin Pasajul Soarelui a fost închisă total, după ce apa a refulat din sistemul de canalizare și a ajuns să măsoare aproximativ 2 metri.

"De fiecare dată când sunt ploi așa mai torențiale, mai mari, se întâmplă treaba asta. Asta e, ne chinuim cum putem. Nu avem ce face", spune o localnică.

"Eu, locuind în zonă, a trebuit să ocolesc ca să ajung acasă. Am făcut în jur de doi kilometri în plus ca să pot ajunge acasă. E normal, poliția a oprit circulația, dar povestea asta se repetă de ani buni", a remarcat un sătmărean.

În paralel, pompierii de la ISU Satu Mare au intervenit și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare, al cărei subsol a fost cuprins de apă, dar și în Pasajul Botizului și în alte 10 curți și beciuri din oraș.

Codul galben de inundații s-a menținut în județele Satu Mare și Maramureș până în această noapte, la ora 0.

Reporteri: Bianca Firezar, Izabela Jurasko
Operatori: Gabor Szilagyi, Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri