VOLEI. Studentele din Oradea, vicecampioane naţionale universitare

Data publicării:
Volei feminin 1

Echipa de volei feminin a Universităţii din Oradea a devenit vicecampioană naţională, după evoluţia din faza finală a Campionatelor Naţionale Universitare de Volei feminin. Competiţia a avut loc între 5 şi 7 mai şi a fost găzduită de Sala Polivalentă din Bacău.

Volei feminin 1
Volei feminin 1

La întrecere au participat echipe din 6 centre universitare care au fost repartizate în 2 grupe. Orădencele au evoluat în grupa B, unde au câştigat ambele meciuri jucate: 2-1 cu Universitatea “Transilvania” Braşov şi 2-0 cu Academia de Poliţie Bucureşti.

Finala s-a disputat între echipa gazdă şi Universitatea din Oradea, formaţii care au ocupat locul I în grupe.

“Titlul de campioană naţională a fost obţinut de Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, care a avut în componenţă jucătoare ce fac parte din lotul naţional de senioare şi care au obţinut de-a lungul anilor numeroase performanţe pe plan naţional şi internaţional. În anul 2015, au fost vicecampioane europene după ce au pierdut în finală cu Rusia”, se arată într-un comunicat al Universităţii din Oradea.

În schimb, echipa orădeană este alcătuită din studente al facultăţilor de Geografie, Turism şi Sport, Ştiinţe Economice, Ştiinţe, Drept şi Medicină şi Farmacie. Voleibalistele Universităţii din Oradea sunt pregătite de Mariana Szabo-Alexi şi Paul Szabo-Alexi.

Următoarea întrecere la care va participa studentele orădence este Campionatul Naţional Universitar de Beach volley, care se va desfăşura la Arad, în perioada 16-18 iunie.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Universitatea din Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri