Vreme de vară târzie în vest

Data actualizării: Data publicării:
vreme calda parc

Parcurile şi terasele au fost pline la sfârşit de săptămână, în Oradea. Localnicii şi turiştii s-au bucurat de vremea însorită şi caldă şi au preferat să iasă la o plimbare. Meteorologii dau asigurări că temperaturile de peste 20 de grade, caracteristice mai degrabă sfârşitului de vară, vor fi înregistrate şi pe parcursul acestei săptămâni.

Deşi calendarul ne arată că suntem la jumătatea toamnei, vremea ne aduce aminte mai degrabă de vară. 23-24 de grade au indicat termometrele, în weekend, în vestul ţării. Motiv suficient de puternic ca orădenii să-şi schimbe planurile şi să aleagă o ieşire în parc sau la terasă.

"Ieşim în parc, probabil la joacă, cu trotineta și bicicleta, plimbări."

Vremea însorită şi caldă le-a permis şi copiilor să iasă la joacă în aer liber. Pentru ei au fost pregătite şi alte activităţi recreative.

"Ne permite să ieșim cu copii afară să observăm viețuitoarele care nu au intrat încă în hibernare. Luna asta ne ocupăm de observarea păsărilor în natură. Prima ieșire este în parcul 1 decembrie. Urmează săptămâna viitoare dacă vremea ne permite să ieșim în pădurea Betfia", a detaliat Adelina Nane, din cadrul Ecotop Oradea.

Turiștii s-au bucurat că pot face plimbări şi fotografii în centrul vechi al orașului.

"Cred că Oradea este frumoasă; scoate părțile bune din oameni când soarele strălucește. Chiar de e octombrie, e o vreme foarte bună. Foarte frumos", a spus un turist olandez.

"Vremea e extraordinară! E fain că nu bate vântul. E perfect pentru vizită!"

Alții au preferat să stea la o terasă, împreună cu prietenii.

"E chiar momentul potrivit, e una din zilele în care chiar poți să ieși."

Meteorologii anunță că temperaturile de peste 20 de grade se vor menţine şi în această săptămână.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri