Weekend cu motoare turate. 50 de pasionaţi de automobilism și-au demonstrat îndemânarea la Oradea

Data publicării:
motoare

Pe traseul special amenajat, concurenţii au avut de trecut mai multe obstacole. Pe picior de egalitate au fost atât cei care au maşini pregătite pentru curse, dar şi aceia care au venit cu maşini obișnuite.

"Am venit cu maşina cu care circul pe stradă şi e destul de greu, dar şi participarea cu maşini sportive este dificilă. Nu mă pregătesc în mod deosebit. Participarea la astfel de concursuri e un fel de antrenament pentru noi", spune David Venyige.

"Ajută la eliberarea adrenalinei şi la consumarea ei, fără să punem în pericol viaţa celorlalţi pe drumurile publice", explică Marius Pantea.

"Avem aproximativ 40-50 de participanţi, care se înscriu şi la mai multe categorii. Acum suntem la ediţia a treia de campionat bihorean. Anul trecut au fost şase etape şi anul acesta sunt cinci etape", a precizat Cristian Angeloni, organizator.

O prezenţă constantă la astfel de întreceri e Natalia Iocsak. Tânăra de 12 ani, din Satu Mare, e un adversar de temut chiar şi pentru concurenţii cu experienţă.

"Îmi place motorul şi viteza. Nu mi-e frică, dar am câteodată emoţii."

"Fetiţa a început la 9 ani. Are două titluri de campion la naţională la raliu. Aici la Oradea venim când nu avem competiţiile principale", spune Ioan Iocsak, tatăl Nataliei.

Etapa a doua a Campionatului Rally Sprint Bihor de anul acesta a adus în Oradea concurenţi din patru judeţe, dar şi din Ungaria.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri