Weekend dedicat fermierilor la Târgul Agro Bihor 2016

Data publicării:
targ fermieri 020916

Fermierii îşi dau întâlnire, în acest weekend, în parcarea unui complex comercial din Oradea, unde se desfăşoară unul dintre cele mai mari târguri de profil. 70 de producători şi comercianţi din ţară şi din străinătate sunt pregătiţi să își prezinte cele mai moderne produse. Capetele de afiş sunt utilajele agricole de ultimă generaţie, însă nu lipsesc animalele ori legumele şi produsele apicole.

Nici nu s-a deschis bine târgul că au şi început să apară cumpărătorii. Asta în ciuda preţurilor piperate ale utilajelor agricole, care pot să ajungă şi la 220 de mii de euro. Un astfel de tractor de ultimă generație a fost cumpărat de un agricultor din zona Sînmartinului.

„Era o investiţie necesară şi consider că şi oportună. Am mai cumpărat încă două de o capacitate mai mică, care de doi ani de zile chiar nu am avut nici cea mai mică defecţiune”, a spus cumpărătorul, Florin Ciurdariu.

Despre tractor, Florin Ungur, consilier de vânzări, spune că are „capacitate de 370 de cai putere, o greutate de 15 tone; lucrează în ferme de 1000 de hectare de teren.”

Ca să-și vândă tractoarele sau semănătorile, comercianţii fac oferte de nerefuzat.

„Oferim şi posibilitate de finanţare, pe un an fără dobândă şi alte facilităţi care, cu garanţie. Utilajele sunt de calitate şi oferim garanţie pe un an, doi şi cu piese după aceea”, susţine Francisc Boros, administratorul unei firme.

În opinia lui Marius Ştefan, directorul executiv al Camerei Agricole Bihor, „anul acesta a fost un an dificil pentru dealerii şi vânzătorii de utilaje şi de tractoare în mod special pentru că din păcate subvenţiile nu s-au încasat la timp, preţul crealelor este destul de scăzut. Sperăm totuşi să se încheie nişte contracte.”

Oferta din acest an a târgului e completată de producătorii de legume, apicultorii dar şi cei care produc ciocolată de casă. Evenimentul are loc până duminică, inclusiv.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri