Zeci de cereri la Spitalul Judeţean din Baia Mare pentru aflarea orei naşterii

Data actualizării: Data publicării:
cerere ora nasterii

Poate nu știați, dar printre multele cereri la care au de răspuns angajații unui spital se numără și cele privind ora nașterii unor persoane. Se întâmplă, de exemplu, în Baia Mare, unde spitalul județean din oraș a înregistrat, numai anul acesta, zeci de solicitări în acest sens. Motivul pentru care băimărenii au nevoie de acest amănunt este unul neobișnuit: vor să-şi întocmească astrograma personală.

"Nu trece o zi fără să mai primim o nouă cerere. Mie mi se pare un lucru absolut interesant și drăguț, de ce nu?! Cel mai important lucru de aflat este ora nașterii, pentru că sunt interesați pentru astrogramă", confirmă Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean Baia Mare.

De la începutul anului, zeci de pasionați de astrologie s-au adresat Spitalului Județean din Baia Mare ca sã afle ora la care s-au nãscut. Aproape 20 dintre ei au depus cereri numai luna aceasta.

"Se depune o cerere care ajunge la conducerea unității, este avizată și ajunge la noi, la Arhivă. Și noi o prelucrăm și dăm răspuns în aproximativ 7 zile", explică Alexandru Cadar, arhivar la Spitalul Județean Baia Mare.

"Deși, potrivit legii, registrele de nașteri au un termen de păstrare de aproximativ 15 ani, în Arhiva Spitalului Județean Baia Mare acestea sunt păstrate din 1958 încoace", a aflat Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

Potrivit astrologilor, astrograma întocmitã pe baza datei și a orei exacte la care s-a nãscut o persoanã reprezintã o metodã eficientã de autocunoaștere.

"Ora nașterii este, practic, începutul vieții pe acest corp ceresc care este Pământul și, din acel moment, încep să se calculeze anumite ritmuri. Într-o astrogramă, de exemplu, poți să vezi cine te completează în mod eficient, poți să vezi sensibilitatea, vulnerabilitatea emoțională", a detaliat Vasile Colopelnic, astrolog.

Explicația nu este convingãtoare pentru cei mai mulți.

"- V-ați făcut vreodată astrograma?
- Nu, nu mi-am făcut. Și dacă aș mai naște un copil cu siguranță nu m-ar interesa ora nașterii copilului și nici astrograma lui."

"- Eu zic că e bună pentru cine îl interesează.
- V-ați făcut vreodată astrograma?
- Nu."

"- Pentru mine e o aberație.
- Nu v-ați gândit niciodată să vă faceți astrograma?
- Nu."

Pe baza informațiilor înscrise în registrul de nașteri, solicitanții pot afla și ce înãțime și greutate au avut, dar și ce notã au primit la naștere. Cererile, în care este precizat numele mamei, se depun la secretariatul Spitalului Județean din Baia Mare, iar serviciul este gratuit.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri