Zeci de persoane au donat sânge pentru un copil de 9 ani, care aşteaptă un transplant de inimă

Data publicării:
BETA donare sange

Narcis Ştiac suferă de o afecţiune la inimă şi este internat de mai bine de o lună la Tîrgu Mureş, unde medicii fac tot posibilul să-i salveze viaţa. Singura lui şansă la supravieţuire este un transplant de inimă.

"Acum trei săptămâni, organele i-au intrat în colaps şi aproape toate îi sunt susţinute de aparate, face dializă, are aparat Eco pus să-i oxigeneze sângele, aparat care îi ventilează plămânii", spune Tabita Cohuţ, rudă a băiatului.

Părinţii s-au gândit să îl transfere la o clinică din străinătate, însă starea de sănătate a băieţelului nu le permite acest lucru.

"Probabil că trebuie să îşi dea acordul doctorii de acolo şi cei de la clinica unde ar merge, plus că sunt o grămadă de formalităţi de făcut", explică Tabita Cohuţ.

Aflat în comă indusă, Narcis a avut zilele acestea nevoie de sânge, grupa A2 negativ. Bihorenii nu au rămas nepăsători la strigătul de ajutor al părinţilor şi s-au dus să doneze sânge pentru băieţel.

"S-au mobilizat, au fost ieri în jur de 55 de persoane, într-adevăr nu toţi au avut grupa compatibilă cu el, dar simţul civic s-a observat."

Narcis a fost înscris în lista de aşteptare a Agenţiei Naţionale de Transplant pentru a primi o inimă.

Reporter: Anca Deac
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri