Sari la conținut

Zona Silvaș, locul tradițional de picnic al orădenilor, a fost reamenajată cu 80.000 de lei

În zona Silvaș Primăria a asfaltat aleile și a montat stâlpii de iluminat public, coșurile și containerele pentru strângerea gunoului. Muncitorii au amplasat și 25 de mese demontate din piețele orașului și mai bine de 100 de butuci proveniți din trunchiurile arborilor toaletați.

"Avem o zonă de picnic aproximativ de circa un hectar , unde cetățenii pot veni pentru a se recrea, pentru a face o baie", spune Florin Birta, viceprimarul Oradei.

"Zona de picnic Sivaș cuprinde și o insulă în curs de amenajare la care se poate ajunge traversând o pasarelă construită", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

Noua înfățișare a locului este pe placul celor care au trecut prin zonă.

"Am ieșit la plimbare acum, aici este aer curat, e răcoare, umbră. Cum e acum e liniște mai multă curățenie un pic."

"Este o pată de culoare într-un oraș care devine tot mai cosmopolit."

Alții au venit cu idei care să completeze lucrările de reamenajare a Silvașului.

"Să amenajeze un parc de distracție pentru copii, de recreere, ca în Europa, Germania, Austria."

"Zilnic, dacă vremea este frumoasă afară, în jur de peste 100 de persoane după-masa sunt aici în această zonă. Nu cred că poate fi o concurență pentru AquaPark, poate ca o completare", este de părere viceprimarul Birta.

În zona de picnic este interzis să se facă foc. Pe viitor, autoritățile vor să rezolve și problema lipsei toaletelor publice. Lucrările de amenajare a parcului Sivaș au costat în jur de 80 de mii de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța | Foto: Primăria Oradea