100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta

Data publicării:
regina elisabeta


Slujba de comemorare a Reginei Elisabeta a fost oficiată de un sobor de preoţi condus de Arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu. La  eveniment au participat oficialităţi locale şi judeţene, localnici din Săvârşin, dar şi simpatizanţi ai Familiei Regale din toată ţara.

„[De ce aţi ţinut să fiţi astăzi aici alături de Familia Regală?] Pentru că Familia Regală este un model pentru ceea ce înseamnă istoria acestui neam şi a acestei ţări, pentru că Regina Elisabeta a fost o figură remarcabilă...”, a spus un participant la slujba de pomenire.

„Se împlinesc 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta şi cred că toţi cei care îi respectă memoria au făcut aceste efort, au venit aici sau participă la alte evenimente organizate în ţară”, adaugă un altul.

Pentru că Regina Elisabeta a fost o admiratoare a tradiţiilor româneşti, la slujbă a participat şi un grup de localnici care au venit îmbrăcaţi în costume populare.

„Am citit şi am ştiut că Regina Elisabeta a iubit foarte mult portul popular, a iubit România, a iubit tradiţiile şi obiceiurile, a iubit limba  română...”, completează un alt localnic.

„Mă bucur că am reuşit să facem aicea şi toată lumea din Săvârşin şi Biserica au onorat pe Regina noastră Elisabeta”, a admis Principesa Margareta.

Regina Elisabeta a murit pe 18 februarie 1916 la vârsta de 72 de ani şi a fost înmormântată la Curtea de Argeş. Prima regină a României a fost cunoscută şi datorită activităţii ei literare. Alteţa Sa Regală a semnat mai multe volume de poezii sub numele de Carmen Sylva.

Reporter: Dan Codre

Operator: Cristian Kovacs

 

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri