51,31% - promovabilitate, în Timiș, la Titularizare

Data publicării:
titularizare prima1

”-Deci dumneavostră sunteți aici. Mai este cineva cu 9.
-Colega din față este aici. Anul trecut a luat 9,23 și acum avem la fel”.

În căutarea unui post de titular, cadrele didactice aflate la început de drum își încearcă norocul în fiecare an. Patricia Colțan vrea să devină profesor de Limba și Literatura Română și a susținut pentru prima dată examenul de titularizare. A obținut 7,97, însă drumul spre o catedră completă pare îndepărtat, mai ales că la această disciplină, şansa îi va surâde unui singur cadru didactic din judeţ, în acest an.

”La un post pe județ, nu prea ai șanse nici dacă ai 9,50 de exemplu. Îmi place să lucrez cu copiii, de aceea am ales asta. Am știut de la bun început că sunt salariile mici și că nici nu prea sunt posturi, dar dacă îți place...”, a afirmat Patricia Colțan.

Pentru același post s-au înscris aproape 100 de candidați din Timiș. Afişarea notelor a produs reacţii negative în rândul candidaţilor: ”Nici nu m-am uitat la posturi, m-am axat doar pe notă”.

Candidații nemulțumiți de nota obținută au început deja să depună contestații la Inspectoratul Școlar Județean Timiș: ”Am obținut 6,20 la Educație Fizică și urmează să depun contestație să obțin nota șapte, poate mă pot titulariza. E al treilea an, dar nu consecutiv. Oricum, e destul de greu, bătălia e mare, suntem 30 - 40 pe un post”.

La nivelul județul Timiș, rezultatele arată că 16,3% dintre candidați au obținut note sub 5; 32,28% au luat între 5 și 6,99 , adică exact sub pragul de trecere la Titularizare. Cei mai mulți dintre profesori au obținut între 7 și 8,99, iar 10,2% s-au remarcat cu note între 9 și 10.

Faţă de anul trecut, creșterea a fost modică. ”Se remarcă o creștere de circa un procent a notelor cuprinse între 7 și 10. Anul trecut, procentul acestor note era de 50,09. Au fost și trei cadre didactice din Timiș care au luat, însă, 10 curat, și care au optat pentru o catedră la Arte Vizuale, Geografie, respectiv o catedră ca educator”, spune Cornel Petroman, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Timiș.

În total, în județul Timiș au fost scoase la concurs 103 posturi de titular, dintre care 82 în mediul urban și peste 1.700 de posturi ca suplinitori. Peste 950 de candidați s-au luptat pentru ele. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate pe 30 iulie.

reporter: Raluca Popa
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri