Afaceri de primă-mână cu produse second-hand. În Deva sunt deschise zeci de magazine cu produse la mână a doua 

Data publicării:
haine

Vremurile când magazinele second hand aveau doar marfă ieftină pentru clienți fără bani par să fi apus. Dovadă stau zecile de astfel de afaceri deschise în Deva.

"Aveți clienți doar oameni cu posibilități financiare reduse sau și din clasa avută? Nu, avem și din clasa avută, și oameni simpli, și medici, și tot felul de oameni", a precizat Iulia Smeu, vânzătoare.

"Calitatea este superioară, adică decât să te duci într-un magazin chinezesc unde să dai 50 de lei pe o pereche de pantaloni, poți să mergi într-un second și să găsești o marfă foarte bună", a adaugat Alexandra Racovițan, vânzătoare.

În afara prețurilor mai mici, cumpărătorii au găsit nenumărate avanaje ale magazinelor second, de la calitatea hainelor până la faptul că fiecare articol este într-un singur exemplar. În plus, rafturile sunt umplute de vânzători chiar și de 2-3 pe zi.

"Intâmplarea face să găsești chiar și produse foarte frumoase, și de calitate, nu este o marfă una ca cealaltă în fiecare zi",
"Oferta e destul de variată, dar sunt și mult mai ieftine. De calitate? Da, da, sunt multe de firmă",
"Găsesc, să știți că găsesc, și frumoase, și la prețuri convenabile, îs unicat, dar vreau să vă spun că îs foarte curate, deși fiecare om și le spală, chiar sunt minunate", spun cumparatorii.

"Intr-un magazin second hand, pregătirea garderobei de toamnă nu este niciodată o problemă. Cu doar 50 de lei se poate cumpăra o ținută de ieșit în oraș. Vorbim despre sacou, cămașă și fustă, haine de firmă, nou nouțe, la care oricând putem să accesorizăm o eșarfă colorată", spune Andrada Velciov, reporter Digi24 Timişoara.

Potrivit datelor de la Direcția de Statistică a județului Hunedoara, nu sărăcia este cea care îi determină pe oameni să cumpere produse second hand. Salariul mediu net înregistrat în luna iulie în județ a depășit 1500 de lei.

"Din acest punct de vedere județul nostru ocupă locul 19 în ierarhia județelor. Un indicator este indicele caștigului salarial, care arată puterea de cumpărare a populației și care a fost în luna iulie cu 3.8% mai mare decât în luna trecută", spune Viorel Brașovan, directorul executiv al Direcției de Statistică Hunedoara.

Aprovizionarea cu haine și încălțăminte se face din țările din vestul Europei, din Germania, Elveția sau din statele nordice.

Reporter: Andrada Velciov
Operator: Tiberiu Mariș
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri