Ajutoare pentru refugiaţi, de la Timişoara. Un camion, cu două tone de alimente şi obiecte de igienă, a plecat spre Roszke

Data publicării:
ajutoare

În total, o tonă de alimente au fost adunate în ultimele patru zile de sirienii din Timişoara şi din capitală. Pe lângă obiectele de igienă, au mai fost încărcate sute de litri de apă şi suc. Ideea i-a venit lui Ziad al Massalmeh, un sirian care trăieşte de ani buni în vestul ţării şi ţine permanent legătura cu grupurile de refugiaţi.

”Situaţia este încă dramatică, am luat legătura încă e dramatică situaţia şi tot vin fluxuri de refugiaţi din partea Serbiei. Ştiţi că au nevoie de apă, mâncare, strictul necesar pentru ei”, afirmă Ziad al Massalmeh, reprezentantul comunităţii Siria Liberă.

Cu alimente a contribuit şi Oana, care, deşi e născută în România, este de origine siriană. Aşa că pe lângă ajutoare, tânăra care studiază medicina este gata să dea o mână ajutor refugiaţilor ce ar putea fi repartizaţi şi în ţara noastră.

”Obligaţie sau datoria noastră să ajutăm şi să fim oameni, să ne comportăm ca oameni, să ajutăm şi să trimitem ajutoare. Chiar îmi doresc refugiaţii care vor veni, dacă vor veni refugiaţi, să fiu şi eu voluntary, să îi ajut, să fac ceva”, precizează Oana Juma, studentă.

În Timişoara trăiesc aproximativ 300 de sirieni.

Reporter: Vlad Ungar
Operator: Dan Şoşdean
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri