„Alertă" pe aeroportul din Timişoara

Data publicării:
icon alerta pe aeroport tim 220914

Alarma s-a dat în jurul orei 09:00, când, în timpul patrulării în parcarea auto, un agent de securitate a descoperit un bagaj uitat lângă terminalul aeroportului. A urmat securizarea zonei pe o distanţă de aproximativ 100 de metri. Geamantanul a fost ridicat cu un robotul special, dus în autospeciala pirotehniștilor, scanat cu raze X și dezamorsat.

"Nu a fost un exerviţiu demonstrativ care presupene anumite operaţiuni, ci chiar de instruire. Sunt imporante pentru verificarea modului de colaborare, comunicare între instituţiile care concura la intervenţii situaţii de criză şi de verificare a tehnicii din dotare", a declarat Dan Idolu, directorul Aeoportului Internaţional "Traian Vuia".

La simulare au participat ofițeri ai Serviciului Român de Informații, pirotehniști, precum și agenții de pază ai aeroportului. Iar dacă pentru forţele de intervenţie totul a fost un simplu exerciţiu, pentru pasageri a fost o lecţie utilă: "Nu se ştie niciodată ce se întâmplă, aşa că este mai bine să ştim, da, chiar sunt bine-venite", "Dacă mă sperii, fac mai rău, adică agit şi lumea din jur, cu calmul rezolv totul", "De ce să mă sperii?! Nu cred, aş parcurge ce s-ar întâmpla. M-ar îndruma oameni şi serviciile de la eroport despre unde, ce şi cum".

Pe durata exerciţiului, traficul aerian a fost oprit, iar, din motive de siguranţă, pasagerilor nu li s-a permis accesul în zona vizată de intervenţia specialiştilor. După două ore, activitatea aerogării a fost reluată.



Reporter: Corina Sfia
Operator: George Ştefăniţă
Editor Web: Răvan Răzvan 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri