Apartamente ANL, construite ilegal

Data publicării:
n18 ap anl construite ilegal icon

În urmă cu două luni, chiriașii din locuințele de ANL de pe strada Miloia din Timişoara îşi exprimau dorinţa de a deveni proprietari pe locuinţele lor. Momentan, pot doar să plătească în continuare chirii cuprinse între 50 și 600 de lei pe lună, pentru apartamentele pe care nu le pot cumpăra.

"Este o situație complicată care cred că se va rezolva numai în instanță dacă nu va exista bunăvoință din partea ANL-ului. S-au construit acolo blocuri care nu au autorizaţie de construcție și primăria nu are cum să rezolve problema", spune Nicolae Robu, primarul Timișoarei. 

De 20.000 de euro ar fi nevoie pentru ca cele 80 de locuinţe ANL cu probleme, construite încă din 2009, să intre în legalitate, adică să obţină toate avizele necesare, înclusiv autorizaţia de contrucţie

"Se pune problema cine plătește acești bani. Sunt mulți, 20.000 de euro să se facă expertizele și autorizațiile care trebuiau să se facă la timp? Blocurile nu sunt intabulate, nu au fost eliberate nici certificate de existență", a declarat Traian Stoia, viceprimarul Timișoarei.

Până acum, aproximativ 20 de familii și-au exprimat dorinţa de a cumpăra apartamentele în care stau din 2009. Momentan, fără acte, primăria nu poate să le vândă.

reporter: S. Covlea/ M. Hojda
operator: A. Hrișcu/ D. Șoșdean
editor web: Răzvan Bulacu 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri