Apel pentru donarea de sânge. Gestul e recompensat cu șapte bonuri de masă, o zi liberă la serviciu şi analize gratuite

Data publicării:
sange prima

Ghiță Gligor a aflat de la televizor că a început o campanie națională pentru completarea rezervelor de sânge din spitale. A dat curs apelului, mai ales că știe valoarea acestui gest: ”Sigur, mai donam și pentru copilul meu, înainte, care a fost bolnav de leucemie. Sunt obișnuit, sunt donator. Și ar trebui să doneze mai multă lume”.

Unii vin să doneze pentru rude sau prieteni care au nevoie urgent de transfuzii. Alții sunt motivați de beneficiile pe care le obțin: ”Sunteți la prima donare?”, ”A doua”, ”Strângeți pumnul”, ”Sunt donator de doi ani de zile. Pentru că am rămas fără bani și am rămas fără bani și să pun niște alimente în frigider”, - Cât ați primit? ”7 bonuri”, - De ce ați venit să donați sânge? ”Pentru un caz, pentru copilul nașului, are problema cu măduva spinării și are nevoie de sânge. Am venit să îl ajutăm”, - Donați frecvent? ”Nu, rar. De mulți ani nu am mai donat”.

Centrul de Transfuzii din Timișoara nu are autobuze mobile pentru donările de sânge, așa că lansează mesaje către donator pe toate căile. Inclusiv pe Facebook.

”În perioada aceasta de august, în care sunt concedii, sunt zile în care poate numărul donatorilor este puțin mai mic. Orice intervenție chirurgicală, orice anemie necesită transfuzia de sânge și, pe calea aceasta, am să rog populația să vină să doneze sânge”, ne-a declarat medicul Cristina Ghiocel, directorul Centrului de Transfuzii din Timișoara.

Donatorii trebuie să aibă între 18 şi 62 de ani și minimum 50 de kilograme femeile, respectiv 65 de kilograme bărbaţii. Gestul e recompensat cu șapte bonuri de masă, de nouă lei fiecare, o reducere de 50% la abonamentul RATT pe o lună, analize gratuite si o zi liberă de la serviciu

Reporter: Corina Sfia
Operator: Tibor Alasu
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri