Arad: supraveghere video fără efect. Vandalizarea Statuii libertății a fost filmată, însă cazul nu a fost rezolvat

Data publicării:
supraveghere video

Pe 14 februarie, ziua în amiaza mare, trei tineri, după toate aparențele doi băieţi şi o fată, au vandalizat Statuii Libertăţii. Incidentul a durat conform anchetatorilor doar 40 de secunde şi a fost filmat integral de o cameră de supraveghere. Acest lucru nu a dus însă la prinderea făptaşilor.

”Nu este pentru prima oară când camerele de pe străzile Aradului se arată a fi ineficiente, în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, bustul lui Ioan Russu Şirianu a fost furat, deşi în apropiere se afla o cameră de supraveghere”, ne spune Dan Codre, reporter Digi24 Timișoara.

Imaginile de pe camerele de supraveghere sunt  încă analizate de anchetatori, aşa că deocamdată nu au fost făcute publice. Deşi au trecut trei luni, analizele nu par să fi dus însă la un rezultat, fapt recunoscut şi de Primărie. Aceasta a cerut ca zona să fie păzită de acum încolo de un poliţist local. ”Până în momentul de faţă autorii nu au fost identificaţi, cercetările continuă în vederea identificării acestora şi a stabilirii împrejurărilor în care au fost săvârşite faptele”, ne-a declarat Flaviu Chiş, purtător de cuvânt al Parchetului de pe Judecătoria Arad.

”Având în vedere experienţa nefericită că aceste camere nu au oprit făptaşii, a fost necesară reînfiinţarea postului de pază, avem poliţie locală”, adaugă Bognar Levente, viceprimar al Aradului.

Cu toate aceste neajunsuri în ceea ce priveşte supravegherea oraşului, majoritatea arădenilor susţin în continuare instalarea de camere pe care le consideră utile:
- Merită în contextul ăsta să investim în camere având în vedere că nu prea vedem mare lucru pe ele? ”Merită. Se merită, se merită!”, - Descurajează sau cum? ”Bineînţeles!”
- ”Camera trebuie să fie în continuare. Eu, aşa-i părerea mea. Nu i-aţi identificat pe ăia, poate pe alţii îi identifici, dacă mai umblă cineva la statuile astea”,
”La mine în cartier sunt puse camere de supraveghere dar deocamdată... s-au furat biciclete ziua în amiaza mare, n-am văzut nici o eficienţă”.

Acum doi ani, Primăria Arad a instalat 30 de camere stradale în care a investit peste 200 de mii de euro. În Parcul Reconcilierii Româno - Maghiare funcţiona un sistem de supraveghere încă din 2011, atunci când s-a renunţat la paza umană, la care în prezent s-a revenit.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri